Novo

Evo kada Hrvatska otvara granice za turiste: Na more mogu samo oni koji ispunjavaju ovaj uslov!

U Hrvatskoj kao i u svim zemljama regiona već skoro mjesec dana na snazi su restiktivne mjere.

Slijedeće sedmice Vlada Republike Hrvatske će raspravljati o predloženim mjerama za otključavanje ekonomije u Hrvatskoj.

S obzirom na pritisam nekih stranih emitivnih tržišta, koja su ove godine zainteresovana za ljetovanje na Jadranu, najiščekivnije mjere su mjere relaksacije i to one iz oblasti turizma. Zbog domaćih gostiju, se za početak predlaže otvaranje međugradskog saobraćaja, a nakon toga i granica prema hrvatskim auto – destinacijama s kojih bi ove godine, ukoliko se desi dobra epidemiološka slika, moglo i stići nekoliko posjetilaca.

– Pritom je vrlo važno da uslovi prijelaska granice budu što jednostavniji jer ako ljudi budu morali da čekaju u kolonama i ispunjavaju papire, to ne bi bilo prikladno ni u zdravstvenom ni u turističkom smislu – kažu izvori.

Kada je riječ o smještajnim objektima za sami početak se predlaže otvaranje onih koji su “najbliže prirodi”, a to su prvenstveno kampovi, i to za početak dio mobilnih kućica sa sopstvenim sanitarnim čvorovima kako ne bi dolazilo do prevelikog mješanja gostiju, a bit će otvorene i kuće za odmor, a isto tako i one od privatnih iznajmljivača.

Na kraju se predlaže otvaranje restorana i kafića, ali za početak otvaranje onih koji imaju terase i onih koji mogu da obezbijede dovoljnu distancu između gostiju i stolova. Osim toga, razmišlja se i otvaranju različitih prodavnica, kao što su frizerski saloni, kozemtičarski i pedikarski saloni kao i saloni za masažu, ali uz stroge mjere distanciranja, ograničavanja broja mušterija i uz obavezno nošenje maski!

Što se tiče teretana i fitnes centara, o njihovom otvaranju se još ne razmišlja.

Oglasi – Advertisement