Novo

Evo kada će se otvoriti plaže u Crnoj Gori: Bit će uvedena nova pravila, morate ih znati ako ovdje mislite ljetovati!

Kupališta na Crnogorskom primorju mogla bi da budu otvorena od 18. maja, a u saradnji sa Institutom za javno zdravlje pripremljen će biti set mjera da bi gostima bila omogućena zdravstvena bezbjednost, ovako je rekao direktor Morskog dobra Predrag Jelušić.

Osim toga rekao je da je za za kupce plaža i ugostiteljskih objekata pripremljen i set olakšica, koja se ogleda u smislu umanjenje zakupnina i plaćanja u 12 rata.

On je preporučio zakupcima da počnu pripreme okona organizacije kupališta, postavljanju bova, uslužnih objekata, spasilačke službe i slično tome.

“Kupališta i privremene lokacije u zoni morskog dobra bit će stavljeni u funkciju u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti i naredbi Ministarstva zdravlja, a sad za sad je procjena da će to biti 18. maja”, naveo je Jelušić.

Naveo je još da ako ovaj rok bude potvrđen realna očekivanja su da plaže najkasnije do prvog juna budu u punoj funkciji.

Prema njegovim riječima, u pripremi je set mjera koji će biti postavljen s ciljem poštovanja fizičke distance i sprečavanja potencijalnog širenja virusa.

Te mjere podrazumijevaće organizaciju plažnog prostora, ograničavanje broja istovremenih kupača u odnosu na kapacitet plažnog prostora, održavanja čistoće i higijene na kupalištima, a i mjere koje se odnose na ugostiteljske i druge usluge i organizaciju zabavnih, rekreativnih i sportskih aktivnosti koji se dešavaju na kupalištima.

On je za portal Vijesti isto tako rekao i da je donesen dodatni set mjera da bi se pomoglo zakupcima, a jedna od prvih je odgađanje roka za plaćanje zakupnine na tri mjeseca, koji počinje od prvog aprila ove godine.

Ostatak teksta pročitajte na linku OVDJE.