Novo

Dvije godine sam držala čuvarkuću na prozoru: Htjela sam je presaditi, izvadila sam je iz saksije, pogledala unutra i doživjela šok

Ova jadna domaćica je ostala u apsolutnom šoku kada je otkrila da je njena biljka koju je pune dvije godine redovno zalijevala, ustvari, plastična.

Ta ista žena je bila preponosna na biljku koju je sve vrijeme održavala. Stajala je na njenom kuhinjskom prozoru, bila je jako posvećena njegovanju ove biljke, i to do te mjere da nije uopšte nikome dopuštala da je zalijeva. Međutim, kada je htjela da je presadi u drugu saksiju doživjela je veliki šok.

“Izvukla sam cvijet pažljivo iz saksije i onda sam shvatila da je dole ustvari samo stiropor i šaka pijeska. Biljka je bila samo zalijepljena unutra. Sva je bila od plastike, a ja nisam mogla da se načudim svojim očima kada sam ovo vidjela.” objasnila je ova domaćica koja je svoje iskustvo podijelila sa svima na društvenim mrežama.

Na njenu objavu je bilo dosta komentara, ali su joj mnogi kazivali da ipak treba zadržati biljku ako joj već toliko znači, bez obzira na to što je plastična. Pored njih, bilo je i onih koji nikako nisu mogli da shvate kako ona za dvije godine nije shvatila da cvijet nije nikako rastao i pomjerao se.

Iako se radi o čuvenoj čuvarkući koja i kada je živa biljka izgleda kao plastična zbog svog specifičnog izgleda, smatramo da je ova domaćica trebala uvidjeti da se radi o plastičnoj biljci ili bar pitati onoga od koga je kupila istu. Mada, kada pogledamo ovako cvijet izgleda kao pravi, bez sumnje, ali vjerujemo da ona nije imala puno iskustva u ovom segmentu te je zbog toga napravila ovakav propust.