Novo

Došla sam kod psihologa i samo je rekao da stisnem šaku: Na osnovu ovoga čovjek je sve saznao o meni: A evo i kako!

Velikom broju ljudi ovaj “test” možda djeluje skroz blesavo. 

Ali, on ustvari otkriva dosta toga o vama, a da toga niste ni svjesni.

Postoji tri načina da se stisne pesnica, a u zavisnosti od toga kako vi to radite, ali automatski stisnite pesnicu bez ikakvog razmišljanja.

Ako vam pesnica izgleda kao na slici pod rednim projem 1:

Oštroumni ste i lijepo se izražavate, ali ste pomalo stidljivi, što vam onemogućava da u punoj mjeri ispoljite ove osobine. Zbog toga vas mnogi smatraju šutljivom i nekomunikativnom osobom. Veoma ste precizni i pedantni, i ponekad zahtijevate od sebe previše, a to dovodi do nepotrebnog nespokoja. Ljudima koji su pored vas uvijek je veoma komforno.

Nekad postajete nepodnošljivo tužni od pomisli da ne možete tek tako graditi odnose, sa lakoćom se adaptirati u nove kolektive i biti duša kompanije. “Ne primajte ovo k srcu, jer je dovoljno da postanete malo fleksibilniji i druželjubiviji, i ljudi, koji su se plašili da vam priđu istog trenutka će promijeniti svoje mišljenje o vama.”

Ako vam pesnica izgleda kao na slici pod rednim brojem 2:

Vi ste jako komunikativni, privlačite različite ljude oko sebe. Prijatelji vole vašu iskrenost i  duhovitost. Jako ste sigurni u sebe, imate veoma razvijen osjećaj samopoštovanja. Odličan ste vođa među prijateljima, i veoma dobar lider u poslu. Ali, u donošenju smjelih odluka spriječava vas strah od neuspjeha, jer upravo neuspjeh može da povrijedi vaše samoljublje. Vi želite da vas konstantno neko fali i u tome nema ništa loše.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.