Donosimo recept za zlatno mlijeko koje podmlađuje i liječi: Trebaju vam ovi sastojci, sve žene se kunu u ovo!

0

Zlatno mlijeko je poznati ayurvedski napitak ljekovitih svojstava koji na naše tijelo, ukoliko ga redovno pijemo, može imati mnoge blagotvorne učinke. 

Bogatog okusa, mirisa i jako zavodljive boje, zlatno je mlijeko piće koje morate uvrstiti u svoju prehranu.

Ayurveda je alternativna, istočnjačka medicina koja se koristi već više hiljada godina, a vuče porijeklo iz Indije.

Samo jedna čaša zlatnog mlijeka na dan može imati jako povoljne učinke na vašu probavu, živčani sistem i emocije. O čemu se ovdje tačno radi? Radi se o kombinaciji biljnog mlijeka po tvom ukusu, bilo to sojino, zobeno ili bademovo, potpuno je svejedno, u koje se dodaju začini kako bi se dobila hranjiva bomba vitamina i minerala bogatog okusa.

Šoljica toplog mlijeka s medom već je od davnina poznati lijek protiv kašlja i prehlade, a osim toga, odlično djeluje i na kožu.

Upravo zbog svega ovoga ispijanje jedne šoljice zlatnog mlijeka na dan pomoći će vam u odbrani od virusa, prehlada, a ojačat će vam i imunitet. Zbog toga vam donosimo jednostavan recept za ovaj napitak koji će djelovati kao potpuno okrepljenje i za dušu i za tijelo.

Sastojci:

– 1 čaša biljnog mlijeka

– 1 čajna kašika gheeja

– 1/3 čajne kašike kurkume

– prstohvat crnog papra ili cimeta i

– med

Priprema:

Čašu mlijeka je potrebno da izlijete u posudu i stavite na vatru. Dodajte ghee i začine kako bi se rastopili u toplom mlijeku. Neprestano miješajte i to sve dok mlijeko ne zakuha. Nakon što prokuha uklonite mlijeko s vatre i pustite da se dovoljno ohladi da ga možete piti. U toplo mlijeko dodajte meda po vlastitom ukusu te promiješajte. Popijte dok je toplo.

Preporučujemo