Novo Savjeti

Donose siromaštvo u vaš dom: Ove stvari odmah izbacite iz kupatila!

Postoji veliki broj ljudi koji ne zna da loš položaj i uređenje kupatila mogu da ugroze protok energije u domu.

Feng šui stručnjaci upozoravaju da, ukoliko vam je neuredno kupatilo, to privlači sukobe i nezadovoljstvo ukućana. Ako voda iz česme konstantno curi, po feng šui tradiciji, to je simbol da iz vašeg doma izlazi novac nekontrolisano i nepovratno.

Prazne bočice kozmetike i stara četkica za zube koja je istrošena, isto tako, privlače negativnu energiju u kući, a metalne stvari u jugoistočnom dijelu kupatila otežavaju poslovni napredak i finansijsku stabilnost.

Ako tek planirate izgradnju ili adaptaciju kuće, nemojte nikako postavljati kupatilo ispod stepeništa ili u pravcu spavaće sobe i kuhinje, tako savjetuju feng šui majstori.

Uredite kupatilo prema Feng shui pravilima

“Feng shui” predstavlja vjetar i vodu, odnosno elemente koji simbolizuju neprekidan protok chi-energije. Zbog toga je, prema Feng suiju, upravo slobodan protok energije, u prostoriji i oko nje, najvažniji sastojak funkcionalnosti dizajna enterijera.

Najpovoljniji smještaj kupatila

Istočna i jugoistočna strana, u odnosu na središte kuće, su optimalni položaji za kupatilo, s obzirom da su na navedenoj lokaciji chi-energije vode i drva u savršenom skladu. Isto tako, te strane zgrade ili kuće često su „okupane“ sunčevim zracima, što doprinosi lakšem protoku energije.

Kupatilo s jednim ili više prozora je definitivno najbolje rješenje jer prirodna svjetlost i svjež vazduh sprečavaju zastoj potrebne chi-energije. Do zastoja ove energije dolazi u vlažnim i taminim prostorijama, što može biti uzrok veliki zdravstvenih poteškoća.

Ostatak teksta pročitajte na linku OVDJE.

Oglasi – Advertisement