Dok njene kolegice ponosno pokazuju tijelo u kupaćem, Dragana Mirković se nikada ne slika u bikiniju: Ali sada je objavljena njena slika u kupaćem, zar ovako izgleda?

0

Nakon čak tri decenije, od kako je ova poznata folk pjevačica na sceni, pojavila se njena fotografija na kojoj pozira u kupaćem kostimu.

Dragana Mirković i njene fotografije sa ljetovanja i egzotičnih plaža smo viđali, pjevačica ih jeste dijelila sa fanovima i medijima, ali fotografiju na kojoj je u kupaćem kostimu nismo imali nikada priliku da vidimo.

Ali, ta fotografija je osvanula na jednom Instagram profilu na kome se objavljuju rijetke i stare fotografije.

Ova fotografija je nastala davne 1997. godina, na kojoj se nalazi Dragana nasmijana u žuto plavom kupaćem kostimu.

Evo kako je tada izgledala:

Dragana Mirković je rođena 18. januara 1968. godine.  Jedna je od najpopularnijih srpskih turbofolk i pop folk pjevačica. Do 2000-ih bila je popularna u Srbiji, Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori. Poslije je postala popularna je u cijeloj bivšoj Jugoslaviji, u Bugarskoj, Rumunjskoj i u Turskoj.

Odrasla je u šesteročlanoj obitelji u Kasidolu u blizini Požarevca. S glazbom se upoznala zahvaljujući svom djedu Dragutinu, kojeg je slušala dok je svirao harmoniku. S 5 godina naučila je prvu pjesmu “Devojka sokolu zulum učinila”. Njena glazbena nadarenost je brzo primjećena, jer je sudjelujući na lokalnim natjecanjima privukla pažnju važnih ljudi iz “Diskosa” koji su joj ponudili snimanje albuma.

Njen prvi album bio je “Imam dečka nemirnog” koji je postao veliki hit i prodan je u 160.000 primjeraka. Sljedećih godina snima nove albume. Kao član “Južnog vetra” imala je koncerte diljem Jugoslavije. Na koncertu na “Tašmajdanu” pjevala je pred rekordnih 11.000 ljudi.

Nagli uspon počeo je u devedesetima. Prelazi u diskografsku kuću “ZaM” i snima jedan od najprodavanijih albuma ikada. Nakon udaje za bosanskog Hrvata Tonija Bijelića nakratko se povlači iz javnosti, a u folk vode vraća se 2004. godine albumom “Trag u vremenu”.

 

 

Preporučujemo