Dirljivo: Prva pacijentica napustila intenzivnu njegu u Španiji, nagrađena aplauzom (Video)

0

Jedna bakica, koja je ujedno i prvi pacijent koji je napustio intenzivnu njegu od početka pandemije korona virusa u Španiji, dobila je aplauz od cijelog bolničkog osoblja.

Dakle, 77-godišnjoj su ženi doktori i ostalo medicinsko osoblje čestitali na uspjehu u borbi protiv korona virusa, tako prenosi Daily Mail.

Dirljivi video podijeljen je na svim društvenim mrežama kako bi unio bar malo nade u Španiju, gdje je započela druga sedmica obavezne karantene, a broj preminulih je preko dvije hiljade.

“Bolničko osoblje u bolnici Castellon pljeskom slavi odlazak prvog pacijenta koji je zaražen korona virusom s intenzivne njege. Ovakve geste ulijevaju nadu da ovaj virus možemo da pobijedimo zajedno”, poručio je glasnogovornik bolnice.

Video možete pogledati na linku OVDJE.

Moramo podjsetiti da u ovom trenutku na cijelom svijetu ima preko 300 hiljada zaraženih. Sadašnji epicentar je Evropa, odnosno Italija i Španija. Što se tiče Balkana i regiona, još uvijek je naj kritičnija situacija u Sloveniji. U Srbiju i Bosnu i Hercegovinu je uveden policijski sat koji mora da se poštuje i to u Srbiji od 17 sati pa sve do 5 ujutro, a u BiH od 18 sati do pet ujutro.

Kako kažu stručnjaci, samo na ovaj način ćemo uspjeti suzbiti virus i širenje pandemije. Vodite računa o higijeni, dezinficirajte odjeću i prostor u kojem boravite, perite ruke toplom vodom bar 20 sekundi te ih nakon toga dobro posušite. Izbjegavajte gužve i redove, držite razdaljinu bar metar i po. Ostanite u svojim kućama što je više moguće i ne izlazite bez potrebe.

Preporučujemo