Novo

Da li znate zašto vam konobari u restoranima prvo donesu hljeb, pa tek onda glavno jelo nakon nekog vremena: Ovaj trik sigurno niste znali!

Ras Adams, poznati kuhar iz Vašingtona je na društvenim mrežama otkrio zbog čega u restoranima uvijek, prije nego što dođe vaš glavni obrok, konobari prvo donesu hljeb, lepine ili pecivo.

Ovo se pokazalo kao neke logične stvari. Dakle, nakon što pojedete pecivo, to će vam izazvati žeđ, tako da žedan čovjek piće, a to predstavlja i bolju zaradu. Druga stvar, kada pojedete hljeb ili pecivo to će vam poboljšati probavu te će te od njega još više ogladniti.

I na samom kraju, zadnji i ponajvažniji razlog je da ljudi u restoranu uvijek trebaju da imaju zanimaciju, a prije svega vrlo je važno da jedu. Ovo će gostima predstaviti zanimaciju tako da konobare neće morati stalno zivkati kako bi nešto poručili. To će goste učini sretnim prije nego mu se donese pravi obrok. Neki od korisnika društvenih mreža koji su upoznati sa ovom pričom su se složili sa ovim kuharom te su priznali kako i oni sami rade to kada su u restoranu i da su uvijek sretni kada dobiju pecivo prije jela, a i to da ih takva gesta često postakne na napojnicu.

Jedan bivši vlasnik koji se zove Džo Kolela je sa svima njima podijelio iskustvo. On je kazao da se oko ovog pitanja ne treba puno razbijati glava, ipak je osnovni razlog to zašto se gostima prije glavnog jela donosi hljeb je da bi se usporila narudžba i da bi kuhari imali vremena da pripreme na vrijeme sve narudžbe koje su dobili. Tako da to nema veze sa time da su konobari ljubazni prema vama nego sa ovim trikom posebno ako su gužve olakšavaju sebi i kuharima posao.

Oglasi – Advertisement