Da li ste ikada vidjeli kako se babuni tuku za praznu bocu piva: Kad vidite past ćete od smijeha!

0

Video koji je napravio Tim Brown koji je inače vodič u Nacionalnom parku Kruger, u Južnoafričkoj Republici, nasmijao je veliki broj ljudi širom svijeta.

Smatramo da niko nakon ovoga videa nije ostao ozbiljan.

„Babuni koji se tuku oko boce piva je najsmješniji video koji smo vidjeli u duže vremena“, napisano je on u svog opisu videa.

„Boca piva je osnovni instinkt“, „Ovaj klip me pdsjeća na film ‘Bogovi su pali na tjeme. Sve staro je ponovo novo. Hvala što ste ga podijelili s nama“, bili su neki od komentara.

Međutim bilo je i onih kojima ovaj video  nije bio smiješan već pomalo i tužan.

“Kako ovo može nekome da bude smiješno. Jako sam iznenađen da je takvo zagađenje dopušteno. Ostaje nam samo da se samo molimo da se boca ne razbije i ne povrijedi ih. Jako tužno“, napisao je jedan od korisnika u komentarima.

Brown mu je odgovorio da ne treba da se brine, jer ih je  kasnije potjerao i pokupio smeće koje je iza njih ostalo.

Babuni su Afrički i Arabijski majmuni Starog svijeta koji pripadaju rodu Papio, dijelu potfamilije Cercopithecinae. Njihovih pet vrsta su među najvećim nehominoidnim članovima reda primata; jedino su mandril i dril veći od drugih. Ranije su, blisko srodni gelada i te dve vrste  roda Mandrillus grupisani u isti rod, te se ti majmuni Starog svijeta se još uvek često nazivaju babunima u svakodnevnom govoru. Po veličini i težini oni variraju u zavisnosti od vrste.

Preporučujemo