Da li će biti bezbjedno da se ovog ljeta kupamo u bazenima? Dr. Kon dao odgovor na pitanje koje većinu građana zanima!

0

Doktor Predrag Kon epidemiolog i član Vladinog Kriznog štaba za borbu protiv korone je kazao da ćemo se ovog ljeta moći kupati u bazenima.

On je kazao i da što se tiče putovanja i otvaranja granica, da još nije donijeta konačna odluka da li će se tražiti test na koronu i koliko on ne smije da bude star, ali je posebno istakao i da može da se dogodi da na međuanrodnom nivou to ipak ni ne bude obaveza.

– Kada je riječ o bazenima, za njih je isto kao i za sve ostale sportske aktivnosti. Sad za sada je odobren trenaž na otvorenom, a što se tiče sportskih događaja, zatvoreni su do 31. maja.  Kada je riječ o bazenima, ne postoji apsolutno nikakva razlika, i očekujem da ćemo se kupati  – kazao je dr Kon.

On je rekao da još nisu donijeta konačna rješanja kada se radi o prelasku granica.

– U svakom slučaju jako je blizu da će se tražiti da budu testirani i one osobe koje ulaze u zemlju. Pitanje je koliko će test moći biti star. Vidjet ćemo i kako će biti u okviru Međunarodnog zdravstvenog pravilnika i da li će biti to obavezno. Za očekivati je da za neke putnike bude obavezno, ali nikako nije nemoguće i da ne bude – kazao je dr Kon.

On je ponovio da nakon ukidanja vanrednog stanja ne treba da se opuštamo, da idalje trebamo nositi maske, često prati ruke i nositi rukavice za zaštitu.

Ostatak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučujemo