Novo Savjeti

Cvijeće vam nikad neće uvenuti, niti će imati žute listove: Pomiješajte ova tri sastojka i pospite po biljci: Očekuje vas čudo!

Ukoliko je vaše cvijeće beživotno, listovi opadaju ili su požutjeli, današnji dan može da ujedno bude i vaš sretan dan, jer u ovom članku vam donosimo jedan sjajan recept za preparat koji će garantovano vratiti vaše biljke u život.

Sve što je potrebno je:

– jedna kora od banane

–  jedna kašika mljevene kafe

– kafa

– ljuska od jednog jajeta

Priprema se radi na sljedeći način:

Sve sastojke  je potrebno da ubacite u blender i prelijte jednom litrom vode.Nakon toga  sve dobro izmiksajte. Smjesu koju dobijete sa kašikom pospite po biljci. Rezultati koji dobijete će vas zasigurno oduševiti.

Banane su slatko tropsko voće koje imaju karakterističan miris i okus. Proširene su svuda po svijetu, a za naše zdravlje su dobre zbog visoke količine kalija, vitamina i dijetalnih vlakana koje sadrže. Jako su dobre prilikom pomaganja kod srčanih i probavnih bolesti, održavaju zdravlje bubrega i poboljšavaju koncentraciju.

Banane su bogate vitaminima i mineralima, i sadrže dosta malo masnih kiselina. Također sadrže i malo proteina, a  većinom su sastavljene  od vode i ugljikohidrata. Nezrele banane su bogate škrobom, a  prilikom sazrijevanja nastaju šećeri poput :glukoze,fruktoze i saharoze. Ljekovita svojstva banane  su sadržana u velikom udjelu dijetalnih vlakana, vitamina i alkaloida. Banane sadrže mnoge alkaloide, aromatične spojeve koji imaju mnoga antioksidativna svojstva. U većini situacija dosta pomažu kod srčanih i degenerativnih bolesti. Koru od banane mnogi od nas bacaju pri tome ne znajući da ona može poslužiti kao pomoćno sredstvo u kućanstvu, ali isto tako kao i lijek.

Oglasi – Advertisement