Novo

Čulo se kao eksplozija: Pogodio ih snažan zemljotres, građani prestrašeni izletjeli iz kuća: Objavljene prve informacije!

Prije par mjeseci u jeku pandemije korona virusa desio se jak zemljotres u Zagrebu, toliko jak da je veliki broj građevina oštećeno, a šteta koju je potres nanio će se dugo godina osjetiti.

Čak se i vrh katedrale odrubio, a trudnice koje su se u toku zemljotresa zatekle u bolnici, izletjele su sa bebama umotane u deke, kako bi se spasile. Taj dan je izmjereno još par zemljotresa, ali na svu sreću nisu bili toliko jaki kao ovaj. Ovog puta ponovo se desio zemljotres, koji je malo dalje od Zagreba, međutim osjetio se i u tom gradu.

Epicentar potresa bio je na dubini od 16 kilometara i deset kilometara sjeverozapadno od Crikvenice. Osjetio se na kvarnerskom području, ali nije zaobišao ni Zagreb, tako da se i tamo osjetio.

Potres od 3,9 stepena po Richteru pogodio je u srijedu u 11.09 sati crikveničko područje, tako javljaju iz Seizmološke službe PMF-a.

Iz EMSC su prvobitno izvijestili da je magnituda bila 3,3 a onda je korigovana. Epicentar potresa bio je na dubini od 16 kilometara i to četiri kilometra od Bribira te deset kilometara sjeverozapadno od Crikvenice.

Osjetio se na kvarnerskom području, ali i u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu.

Nakon toga, veliki broj ljudi koji su se javili, opisali su da je potres bio vrlo kratak, ali da se čuo kao eksplozija.

Intenzitet u epicentru je bio V stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Na svu sreću, ovaj zemljotres nije imao skoro nikakve štete, osim što je uplašio sve građane koji su ga osjetili.