Čitav svoj život peremo patike na pogrešan način: Uradite ovo i bit ćete prezadovoljni rezultatima!

0

Vlasnik firme koja se bavi čišćenjem obuće Will Lankeston smatra da je pranje obuće u veš mašini velika pogreška, jer ukoliko to radite možete da oštetite ljepilo koje drži patiku cijelu, pa čak i ako svoje patike perete sa hladnom vodom.

On govori svima da nikada ne peru patike u veš mašini, a pored toga da ih ne suše u mašini za sušenje veša jer zbog toga patike mogu da se izgužvaju, i da se može ljepilo na patikama uništiti. Zamjena za pranje u veš mašini jeste ručno pranje patika, a pored toga rekao je još par trikova kada je pranje nekih drugih stvari u pitanju.

Savjetuje da ukoliko želite vaše peškire da budu što mekši da u mašinu ubacite jednu tenisku lopticu. Lopricu možete da ubacite i sa jastucima i sa svim što treba da se dobro istrese prilikom sušenja. Bit teniske loptice jeste da ona radi na tome da se stvari brže osuše. Rekao je da je mit oko toga da se pantole lakše čiste kada se izvade iz zamrzivača potpuna laž, ali je predložio da je potrebno da perete pnaotle nakon pet ili šest nosanja, i da prije pranja treba da ih izvrnete da ne bi došlo do izbjeljivanja pantola.

Treba da vodite brigu i oko praška i količine koju stavljate, jer ukoliko stavite više nego što treba mogu da nastanu fleke na odjeći. Rekao je da visoka temperatura ne ubija bakterije kako svi misle, i da to treba da radimo sa izbjeljivačem koji u sebi sadrži hlor.

Preporučujemo