Cijeli život ga čistimo na pogrešan način: Uz ovaj trik pod će biti kao nov!

0

Sve dame, a pogotovo domaćice žele da na najbolji, najjeftiniji i najefikasniji način riješe posao u kući.

Zbog toga se koriste raznim trikovima koji im omogućavaju da brže završe posao, međutim i pored toga, to može biti neefikasno upravo zbog toga što određen dio radite pogrešno. Isto tako vjerujemo da ste do sada čistili parket na pogrešan način.

Često svi ponavljamo grešku i u dilemi smo kako očistiti parket, a da ga prilikom samog čišćenja ne uništimo hemikalijama i ne izlažemo porodicu istim. Ovo je posebno problem u domovima u kojima ima male djece.

Kako biste izbjegli korištenje štetnih proizvoda pokušajte s ovim potpuno prirodnim receptima.

-Potrebno je da pomiješate jednu šolju sirćeta sa deset kapi eteričnog ulja i očistite parket. Tada će vam soba mirisati svježe i čisto i ova kombinacija će ujedno dezinfikovat pod.

-Za vrlo tamne parkete, pomiješajte jednu četvrtinu šolje ohlađenog crnog čaja sa jednom osminom šolje sirćeta te dodajte jednu kašiku tečnosti za pranje suđa.

-Za prirodnu tekućinu za poliranje parketa pomiješajte pola šolje soka od limuna, tri četvrine šolje maslinovog ulja i tri litre tople vode te time očistite pod.

Vjerujete nam rezultati će vas oduševiti. Imat ćete novi, očišćeni podom, gdje pri tom u procesu nećete koristiti nikakve hemikalije koje mogu naštetiti i vama i vašim ukućanima, a osim toga jako je jeftin postpak što će vas, vjerujemo, dodatno motivisati da probate ove trikove.

Nakon ovoga, više nikada nećete koristiti štetne hemikalije i proizvode iz marketa.

Preporučujemo