Novo Showbizz

CIJELA ZEMLJA SUZE RONI: Preminula ujutro, a sad se OTKRILA PRAVA ISTINA: Tuga ogromna (FOTO)

Kada pričamo o tekstopiscima na estradi, onda svakako, kada je Balkan, a posebno Srbija u pitanju, Marina Tucaković je ime koje se veže uz stotine, pa možemo reći i hiljade hitova koje su otpjevali pjevači i pjevačice sa teritorije cijelog Balkana, posebno iz zemalja koje su nastale raspadom Jugoslavije. Svaki pjevač unaprijed zna da je napravio više od pola posla da ima hit, ako mu Marina napiše tekst. Ipak, dešava se, a to je i Marina u nekoliko navrata isticala, da neka pjesma ne dođe kod onoga kome je bila namijenjena, ali da na kraju je i to veoma često znalo biti dobar potez.

Jedna od pjevačica koja često surađuje sa Marinom je svakako i Ceca Ražnatović, a jedna od pjesama koju je Marina napisala za Cecu je svakako i Kukavica. Poznato je da je Marina napisala i najveći hit Indire Radić u njenoj karijeri, a radi se o pjesmi Zmaj. Ova je pjesma obilježila Indirinu karijeru i dan danas je veoma slušana i tražena, te se pjeva na svim mogućim dešavanjima i slavljima. Ipak, mada mnogi znaju ovu pjesmu, malo ko zna na koji način je ova pjesma nastala, i ne zna se da li je pjesma bila samo dio Marinine inspiracije ili je inspiracija za pjesmu bio stvarni događaj

Tako je jedan korisnik društvenih mreža napisao kako je pjesma u stvari napisana po istinitom događaju, a radi se o momku i djevojci koji su dugo bili u vezi, i kada su se odlučili vjenčati ona je saznala da ima najgoru bolest i to u već poodmaklom stadiju. Navodno je djevojka napisala ovu pjesmu u bolničkom krevetu kao pismo, koje je kasnije došlo u ruke njenoga dragog, nakon njene smrti. Tako je on jednu večer se zapio, i onda u pijanom stanju počeo da čita njeno pismo, a ujutro kada je došao u bolnicu saznao je da je njegova ljubav umrla. Prema pisanju ovog korisnika društvenih mreža, navodno je taj momak prodao Marini tu pjesmu, te otišao iz zemlje. Marina je na sve to izjavila da je čula svakakve verzije kako je nastala ta pjesma, ali je istina da ju je ona napisala i da nije vezana uz bilo kakav stvaran događaj.