Britanci kao nikada do sada: Žestoko napali Đokovića i njegove korona stavove

0

Uticaj najboljeg tenisera svijeta je takav da njegove čudne ideje više nikome nisu smiješne.

Ovako je započeo svoj tekst poznati novinar britanskog Telegrapha Simon Briggs koji se dotakao Novaka Đokovića kojeg je imenovao kao “čovjeka koji stoji neizazvan na vrhu svjetskog tenisa”, a uz to dodaje “nažalost, on sebi gradi reputaciju kao najlakovjernijeg atletu”.

Nakon ovoga, ovaj je Britanac dao svoje viđenje Novakovih riječi:

“Jedan trener svom igraču usipa kašičicu nekog praha u njegovu flašu u kojoj je voda. On tada planira da “oživi” svog igrača sa miksom kalijiuma i natrijum-elektorlitima. Drugi trener koji ustvari radi za Đokovića, veoma duboko gleda u čašu sa vodom. Tada on projektuje pozitivne emocije koje bi navodno trebalo da se pretvore u svijetlu, tečnu vodu punom energije. Zvuči vam maštovito? Možda. Baš upravo je ono što Đoković “pljuje” u svojim obraćanjima na Instagramu sa svojim najnovijim grupom Šervinom”, ističe Briggs.

A onda je citirao Đokovića:

“Imao sam priliku vidjeti ljude koji su energetskom transformacijom, pomoću moći molitve i moći zahvalnosti uspijevali i najotrovniju hranu i najzagađeniju vodu pretvoriti u ljekovitu vodu. Naučnici su dokazali da molekule vode reaguju na naše emocije”, rekao je Đoković.

Potom se autor ovog teksta prisjetio i 2010. godine, kada je Đoković rekao da je alergičan na gluten.

“Nije nikakva novost da je Đoković “lud”. On je govorio da su telepatija i telekineza pokloni od “višeg reda”, koji je izvor od samog Boga”. Do prije neke sedmica takvo nadriljekarstvo je djelovalo duhovito ili naporno, sve je zavisilo od našeg raspoloženja. Isto kao njegova proslava nakon dobijenog meča kada pozdravlja publiku”, dodao je Briggs.

Preporučujemo