Biljka koja likvidira 98 posto ćelija opake bolesti za 16 sati: Evo kako se ona koristi (Recept)

0
630

Ukoliko koristite samo biljku pelin, to će smanjiti razvoj ćelija najteže bolesti u plućima za čak 28 posto.

Međutim, ako ovu biljku kombinujemo sa gvožđem, ona će u potpunosti ukloniti oboljele ćelije.

Eksperiment koji je proveden dokazuje da pelin nema negativan uticaj na zdrave ćelije pluća. U prošlom vremenu pelin je korišten kao jako sredstvo za liječenje malarije, ali danas je naučno dokzano da je ova biljka efikasna i u brobi protvi najtežeg oblika bolesti.

Ali, kada su tokom eksperimenata naučinici pelinu dodali i gvožđe a nakon toga, tim lijekom tretirali oboljela pluća, otkriveno je da je pelin uništio skoro sve oboljele ćelije, dok je zdrave ćelije ostavio netaknutim.

“Generalno, rezultati studije pokazuju da pelin kontroliše reproduktivni rast ćelija raka”, zaključuju autori studije, stručnjaci sa Univerziteta u Kaliforniji.

Na svu sreću, farmaceutke kompanije već rade na lijekovima koji sadrže ovu moćnu biljku.

Ali narodna, ili alternativna, medicina već vijekovima unazad koristi pelin:

Za mast od pelina potrebno je deset grama ekstrakta pelina, sto grama biljnog ulja ili svinjske masti.

Za prah od pelina, travu je potrebno samljeti u prah te nakon toga uzimajte pola kašičice pet do šest puta dnevno nakon obroka, postepeno smanjujući broj doza na tri puta dnevno, i to tokom jedne sedmice. Prah od pelina je efikasniji od čaja pelina.

Sok od pelina se pravi na slijedeći način: potrebno je da pelin bude u cvijetanju, sa cvijetova i lista iscijediti jednu kašiku soka, pa pomiješajte sa medom, ovo uzimjate tri puta dnevno prije jela.

Na ovaj način zaštiti ćete svoj organizam od loših ćelija koje mogu napasti vaš imuni sistem.

Loading..