Novo Savjeti

Bez ribanja i muke: Očistite šerpu najlakšim trikom: Internet je oduševljen ovom cakom: Jednostavno je!

Svaka domaćima se barem jednom susrela sa problemom u vidu otklanjanja masnoće i ostataka hrane sa šerpe kada zagori.

Otklanjanje tog problema je veoma teško, međutim sa metodom koji ćete sada pročitati taj posao će biti jako lagan. Rješenje se prema stručnjacima nalazi u jednom jednostavnom sastojku a on je vinski prašak za pecivo. Ovaj proizvod predstavlja najbolej rješenje za zagorjelu tavu, a čišćenje se radi na jedan jako prost način. Potrebno je da ga naspete na dno posude, nakon toga dodajte vruću vodu i ostavite tako da stoji sat vremena.

Nakon sat vremena čekanja, površinu je potrebno izribati sa grubim dijelom spužve za pranje suđa. Ovo je sve što vam je potrebno da vaša tava bude sjajna kao i kada ste je kupili. Ako se ipak nalaze deblje naslage, postupak je potrebno ponoviti par puta kako bi se sve naslage otklonile. Vinski prašak za pecivo se uglavnom koristi za pripremu nekih poslastica, i može se naći u dobro opremljenim marketima.

Sa ovim trikom vaši život će biti puno lakši. Vjerujemo da se ovo mnogim domaćicama dešava i to posebno onim ženama ili djevojkama koje su početnice u kuhanju. Nemojte bacati svoje šerpe, pravite sebi dodatni trošak. Na ovaj način ćete uštedjeti, s obzirom da je trik vrlo jeftin, a i lakše će vam biti čistiti. Na kraju ipak, vodite računa da sebi ne pravite dodatni posao, mada se svakome ovo mora desiti bar jednom u životu, tako što ćete biti više pažljivi.

Oglasi – Advertisement