Novo Showbizz

Bacila mikrofon i posvetila se Islamu: Nikada je ne biste prepoznali: Nosi hidžab i kaje se zbog onoga što je prije bila?!

Poznata pjevačica Hajrija Gegaj se oprostila od mikrofona, bar tako tvrdi njen brat Izoni, koji je prijateljima u Sarajevu pričao o “novom životu” svoje sestre.

Ona se posvetila vjeri, pa se zbog toga nedavno i pokrila. Istim stopama krenula je i njena kćerka, koja se isto kao i ona posvetila vjeri i kao i majka sada nosi hidžab.

Da je nekada poznata pjevačica odlučila definitivno staviti tačku na javni život govori i informacija da Hajrija ove godine namjerava obaviti hadž, a postoje spekulacije da je već bila na hadžžu, a dok bi njen brat Izoni po treći put trebao obaviti ovaj vjerski obred.

Inače, ova nekadašnja pjevačica se prije nekoliko godina iz Sarajeva preselila u daleku Ameriku, gdje se udala za izvjesnog Aliju, koji je bogati Hercegovca koji već dugo živi u toj zemlji.

Da se ova nekadašnja pjevačica potpuno povukla iz bilo kakvog javnog života svjedoči i njen Facebook profil, koji nije ugasila, međutim posljednji javni post je objavila 24. septembra 2015. godine., odnosno prije čak pet godina.

Nje se danas malo ko i sjeća, ali prvih postratnih godina bila je vrlo aktivna na bh. estradi i pokušavala da ostvari karijeru folk pjevačice.

Prije više od pet godine Hajrija Gegaj se u potpunosti oprostila od mikrofona, napustila estradu i Bosnu i Hercegovinu i otišla da živi u SAD, sa suprugom i kćerkom.

Navodno je obavila i hadždž, a njenim stopama, kao što smo već napomenuli, krenula je i njena kćerka jedinica.

Oglasi – Advertisement