Apokalipsa je tu: Vulkan i smrt stižu: Bosna, Hrvatska i Srbija u velikom strahu: Erupcija se očekuje svakog trenutka!

0
957

U toku je istraživanje vulkana Collie Albani, koji je ostavio znanstvenike u šoku jer su primjerili da se on polahko budi i da postoje mogućnsti da ponovo eruptira.

Ukoliko bi se desilo da on eruptira, to bi značilo da bi se kompletna situacija mogla pogoršati i proširiti na Italiju i na zemlje pored nje.
Ovaj vulkan se nalazi nedaeko od Rima, tačnije udaljen je nekoliko kilometara, a već je poznato da se već duže vrijeme nalazi u aktivnom stanju.


Kako se saznaje uskoro bi moglo doći do erupcije koja bi mogla da pokrene novu katastrofu od koje bi se bilo teško oporaviti.
Ali tim znanstvenika je došao do činjenice da bi erupcija vulkana mogla potrajati duže i da bi se mogla dogoditi početkom sljedeće godine.

A ta erupcija ukoliko bi se dogodila uništila bi ogroman broj kakoljudkih života tako i biljnih i životinjskih.
Pored Italije i okolne zemlje bi mogle da osjete ovu erupciju, ali nadamo se da je ovo sve samo pogreška znanstvenika i da neće nikada doć do erupcije.
Ali opet postoje znakovi pažnje i zabrinutosti.


Iako ovaj vulkan nije bio aktivan već dugi niz godina ponovo postoji mogućnost da će se probuditi.
Zadnji put kada je bio kativan je bilo 1979. godine kada je kao posljedica obrisan veliki broj gradova, i s obzirom kakvu je štetu napravio smatra se jednim od najopasnijih i najrazornijih vulkana na svijetu.

Zbog svega što u zadnje vrijeme spopada planetu Zemlju nadamo se da do ovoga neće doći i da će životi mnogih ostati pošteđeni.

Loading..