Amerikanci šokirani rezultatima obdukcije: Evo šta je pronađeno u krvi Kobija Brajanta!

0

26. januara nakon pada helikoptera je poginuo jedan od najbiljih košarkaša svih vremena Kobi Brajant. 

To se desilo u blizini Los Anđelesa, i on je poginuo zajedno sa svojom kćerkom Đianom i još seam osoba. Obdukcija je donjela potvrdu da su teške povrede bile uzrok smrti svih koji su nastradali.

” Način smrti se potvrdio kao nesreća- pisalo je u izvještaju, a uzrok nesreće tačnije pad helikoptera se i dalje istražuje.

Amerikanci su radili na detaljno obdukciji izvještaja od 180 stranica. U izvještajima piše kako je Kobi koristio medikamente metlifenidat Ritalin, koji je svoje mjesto našao na listi zabranjenih supstanci Svjetske antidoping agencije. Razlog tome je što povećava snagu i eksplozivnost takmičara. Ovaj medikament se koristi za kontrolisanje poremećaja hiperaktivnosti i narkolepsije tačnije poremećaja pažnje.

” Ritalin se uglavnom koristi za popravljanje koncentracije kod hiperaktivne djece starije od 6 godina. Prilikom njegovog dejsta u mozgu se povećava količina neurotransimetra- noradrenalina i dopamina koji popravljaju nivo pažnje. Prema mišljenju stručnjaka zavinost o ovim tabletama se može jako bro i lahko razviti. A pogotovo ukoliko se koriste veće količine od propisanih ili ukoliko se ne unosi na pravilan način, već na ušmrkavanje ili intravenozno.

Kada se uzima na način koji nije propisan medicinski može da ima efekte koji su slični kokainu tačnije proizvodi efekat euforije. Ovaj lijek je smješten od strane Američke Uprave za suzbijanje narkotika na listu lijekova za koje postoji veliki rizik zloupotrebe. Jako opasna tableta koja može da napravi dosta problema ako se ne koristi na pravilan način.

Preporučujemo