Novo

Ali ljudi, zašto ovo radite: Parkovi zatvoreni, svuda crvene trake, ali ove osobe za to ne haju: Još rade i ovo, strašno! (Foto)

Zbog korona virusa mnoge države su uvele vandredne mjere kako bi spriječili njeno daljne širenje.

Jedna od tih država je i Srbija u kojoj je trenutno proglašeno vandredno stanje, i zbog toga su uveden posebne mjere koje građani moraju da slušaju. Mjere suzabranjeno je kretanje osobama koje su starije od šezdeset i pet godina, zabrane kretanja tokom policijskog časa, zatvorene je veliki broj institucija, škole, vrtići, kafići, fakulteti, restorani a također i parkovi.

U glavnom gradu Srbije, Beogradu je zatvoreno preko hiljadu i tristo javnih objekata, i proed toga i parkova. To je znak da građani ne treba da idu u prirodu već da se striktno drže svojih domova. Zbog toga su parkovi zatvoreni za korištenje a i najposjećeniji parkovi u Beogradu su također zatvoreni. Sve te djelove grada i redovno provjerava komunalna policija, ali ni oni sami ne mogu da upotpunosti sve postignu i da sve provjere.

Postoji i par slika koji pokazuju kako se neodgovorno ponašaju građani, tako što su uslikani kako sjede u parku koji je zatvoren. Oni su preskočili ogradu iako se na ulaznim vratima nalazi katanac, i iako je okružen crvenom trakom, koja predstavlja da je u park ulaz zabranjen. Kada su fotografije napravljene u parku su se nalazile četiri osobe, a i proed toga su neki puštali svoje ljubimce na ove površine. Pored toga što su ulazili u park gdje je zabranjen ulaz, neki su čak sa sobom nosili i alkohol a nisu nosili ni rukavice a ni masku. Krajnje neozbiljno ponašanje i neodgovoran pristup ovom virusu.