Albanija bi mogla biti uskoro sravnjena sa zemljom: Naučnici izjavili šta čeka i Srbiju!

0

Zadatak svakog naučnika je da se bavi svakakvim istraživanjima, tako da na osnovu podataka koje skupe naprave predviđanja šta bi se to moglo desiti u budućnosti.

Na ovaj način su skupljeni i geografski podaci na osnovu kojih je izrađen precizni kalendar za skoro sve vrst prirodnih pojava kao i nepogoda koje bi se mogle desiti. Tako su isto nastali i kalendari koji mogu da predvide gdje će i kada se desiti potresi, eventualen erupcije kao i cunami. Prema ovim informacijama koje su iznijeli u javnost to bi se jako brzo moglo desiti.

Prije par mjeseci su se na tlu Albanije i Italije desili ogromno potresi koji su odnijeli jako veliki broj ljudskih života te su pored toga, napravili milionske štete. Cijela historija planete Zemlje je oblikovana prema prirodnim katastrofama koje su se vijekovima dešavale, i iako su ljudi napredovali kao vrst, priroda svaki put pronađe način da nam dokaže kako ona uvijek glavna. Ljudi, odnosno ljudska vrsta nikada neće moći biti dovoljno pripremljene na katastrofe koje prijete da izazovu ogromne štete.

Jedno od ovakvih predviđanja je da će Zemlju zahvatiti neka vrsa solarne oluje, te se predviđa da će na području Evrope najveće štete imati Albanija. Na ljestvici na kojoj se može vidjeti kojoj od država prijeti najveća opasnost, ova zemlja se nalazi na 37 mjestu.

Ono što naučnici smatraju jeste kako se sada trenutno dešavaju neke promjene na sunčevoj površini, u obliku sunčevih baklji ili pjega i one će imati veliki uticaj na zemlju i to baš u vidu prirodnih nepogoda.

 

Preporučujemo