Alarmantno stanje: U susjedstvu 200 zaraženih korona virusom: Jedan oboljeli se oporavio!

0

Nedavno je u Italiji prijavljen slučaj da je dvije stotine ljudi zaraženo korona virusom, i to jedo sada najveći broj zaraženih izvan Azije.

Kako javlja CNN broj zaraženih je sa tri u petak porastao na dvjesto samo tokom vikenda. U Italiji je do sada umrlo pet osoba, a dvjesto devetnaest je zaraženo, ovo je izjavio zvaničnik Angelo Borrelli na konferenciji za štampu koja je održana u ponedjeljak. Najveći broj zaraženih odnosno njih sto šezdeset i sedam je zaraženo u sjevernoj regiji Lombardije. Borreli je saopštio kako se do sada jedna osoba izliječila a njih devedeset i jedan su u izolaciji u svojim kućama. Zvaničnici još uvijek nisu saznali ko je osoba koja je virus proširila u zemlji.


Još uvijek nismo pronašli nultog pacijenta i tako je veoma teško uraditi prognoze širenja virusa- rekao je Borrelli na press konferenciji. Stroge mjere zaštite su poduzete i zabranjena su javna dešavanja u najmanje deset općina nakon što je došli di potvrde da je porastao broj zaraženih od koronavirusa u regijama Lombardije i Veneta. Stroga ograničenja u pogođenim regijama je najavio italijanski ministar zdravstva Roberto Speranza, koji je počeo sa zatvaranjem javnih zgrada, ograničio je javni prijevoz, nadzor i karantin za one za koje se smatra da su bili izloženi ovom virusu.

Najveći broj zaraženih virusom se nalazi u Kini, a do sada je prijavljeno sedamdeset i devet hiljada slučajeva zaraze.. Najveći boroj zaraženih izvan kine je u Japanu gdje se nalazi preko osamsto četrdeset slučajeva sa virusom i u Južnoj Koreji gdje je potvrđena cifra od osamsto trideset i tri osobe.

Preporučujemo