Novo

Ako planirate na more ove godine, ovo će vas zanimati: Naće više puštati preko granice bez ovoga!

Ljetna sezona je sve bliže, kao i svake godine, tako i ove isto Hrvatska je uvele određene promjene koje že turistima olakšati da dolaze u njihovu državu.

Ono što im je najbitnije jeste da održe procenat ljudi koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, oni ipak su najčešći posjetioci tako da plaže pune širom Dalmacije i to svake godine.

Odnedavno je za međunarodni saobraćaj otvoreno sedam dodatnih graničnih prijelaza, i oni će biti otvoreni od deset juna sve od desetog septembra ove godine. Radi se o prijelazima Gabela, odnosno Gabela Polje, Orahov do, Slano, Bosanska Dubica Hrvatska Dubica, Vaganj Bili Brig, Hadžin potok Bogovija, Duži Imotica.

Nakon što prođu tri mjeseca održat će se sjednica, a komisija će odrediti da li će ti prijelazi i dalje biti otvoreni u toku ostalih mjeseci u godini za putnike ili će ipak modifikovati taj dio. Bilo kako bilo, na mnogim graničnim prijelazima kao i do sada bit će produženo radno vrijeme na 24 sata.

Vrlo je važno da znate prije nego što krenete na put da morate imati odgovarajuću dokumentaciju sa sobom, a jedan od najčešćih razloga zbog kojeg ljude vraćaju sa granice jeste što predhodno ne provjere valdinost svojih pasoša. Nemojte dozvoliti da vas zbog ovog tako bezazlenog razloga vrate sa granice i upropaste godišnji odmor.

Moramo vas podsjetiti da, ukoliko želite ući u zemlje EU, morate imati pasoš koji će važiti najmanje još tri mjeseca i to od dana kada uđete u Evropsku Uniju.

Oglasi – Advertisement