Ako imate problema sa uraslim dlakama, donosimo vam bezbolne načine kako da ih uklonite jednom zauvijek!

0

Ukoliko vam problem predstavljaju urasle dlačice, možete ih se riješiti uz samo nekoliko jednostavnih pravila koja treba da uvrstite u svoj svakodnevni život.

Na početku će se smanjiti, a na kraju će i skroz da nestanu.

Piling tijela
Ovo je jedna veoma važna stvar koja može pomoći zbog probleam sa uraslim dlakama. Pilingom eliminišemo sloj mrtvih stanica i na taj način omogućavamo dlačicama da izađu na površinu bez poteškoća. Na ovaj način olakšavamo njihov rast i oslobađamo dlake koje su već urasle. A možete napraviti i domaći piling koristeći dvije kašike palente ili kukuruzne krupice, i jednu čajnu kašiku meda i malo vode sa limunovim sokom i sve to treba da pomiješate. Od smjese eć se napraviti neka vrsta paste koju treba da nanesete na mejsto koje vam stvara probleme. Ovo je potrebno raditi jednom sedmično. Ako nemate neke od navedenih sastojaka možete raditi piling sa kuhinjskom soli ili sa šećerom.

Depilacija
Depilacijom sa britvom,voskom,depilatorom ili nekom drugom metodom dovodi do urastanja i pucanja dlačica. Zbog ovog razloga se teško riješiti uraslih dlačica. Ali problem možete riješiti uz pomoć određenih sredstava koja služe za borbu protiv urastanja dlačica i podobnom njegom kože nakon depilacije. Možete i probati egipatsku depilaciju, koja je odbra za osobe koje imaju osjetljivu kožu. A prve rezultate ćete vidjeti nakon prve depilacije.

Postoji još mnogo načina za rješavanje ovog problema ali ova dva su jedni od najboljih, i ukoliko ih radite redovno nećete imati problema sa uraslim dlačicama i vidjet ćete rezultate jako brzo koji će vas iznenaditi i riješiti vaš problem.

Preporučujemo