Akcija spašavanja putnika iz zapaljenog turskog aviona, borba za svaki život: Prepolovio se od udarca: Stravične scene (Video)

0

Na međunarodnom aerodrumu u Istanbulu dogodila se avionska nesreća.

Naime, tokom slijetanja, avion na međunarodnom aerodumu Sabiha Gokcen u Istanbulu je izletio s piste.

Radi se o avionu od privatne avio kompanije koji je letio na liniji Izmir Istanbul, ovo se saznaje prema prvim informacijama.

Na slici se vidi da se avion od jačine udara prepolovio, a sletio je s piste tokom slijetanja. Odma su na mjesto događaja pristupili brojni vatrogasci i medicinski timovi. Na svu sreću vatrogasci su uspjeli ugasiti požar koji je izbio unutar aviona, a putnici koji su bili u djelu gdje je avion posebno oštećen se evakuišu.

Avioni koji su trebali sletjeti na aerodrum Sabiha Gocken preusmjereni su na aerodrum Istanbul, kako bi mogli sletjeti. Kako pokazuju prve informacije, u nesreći povrijeđene su 52 osobe.

Kako javljaju turski mediji, avion Boeing 737-800 kompanije Pegasus, koji je doletio iz Izmira, pri slijetanju je promašio pistu. Trenutno, taj aerodrum je zatvoren.

Riječ je o putničkom avionu Boeing 737-800. Turski mediji pišu kako je avion otklizao s piste te završio na cesti te se raspolovio na dva dijela. Na televizijskim snimkama može se vidjeti kako se ljudi evakuiraju kroz pukotinu. Nakon što se raspolovio, avion se zapalio, ali na svu sreću požar je brzo ugašen.

U avionu je bilo 177 putnika. Turske vlasti su služebno potvrdile i objavile da ih je povrijeđeno 20. Prema prvim informacijama, nema stradalih osoba.

Preporučujemo