6 znakova koji pokazuju da vam brak neće dugo trajati: Posebno obratite pažnju na broj 5! Da li ovo već sada imate u braku?

0

Na području Evrope su se osobe počele razvoditi 2,5 puta češće i vjenčati se 2 puta rjeđe u posljednjih 50 godina.

Dobra stvar se ogleda u tome što je proces predviđanja razvoda moguć i da je potkrijepljen znanstvenim istraživanjima.

U Bright Side-u su proučavali veliki broj istraživanja i izabrali su 9 najistaknutijih signala razvoda koje su stručnjaci primjetili.

1. Broj osmijeha na njihovim fotografijama iz djetinjstva

Psiholozi su proveli veliki broj testova kako bi pokušali da shvatie da li je moguće predvidjeti razvod iz slike iz djetinjstva i mladosti. U jednom od istraživanja naučnici su pogledali slike iz godišnjaka sa fakulteta i na osnovu toga su ocijenili intenzitet osmjeha na skali od 1 do 10. Procjena im se temeljila na istezanju 2 mišića: jedan je stvorio bore oko očiju, a drugi je zategnuo usta.

Ni jedan student od onih čiji je osmijeh bio ocijenjeni sa “10” se nije razveo. Ali se međutim se svaka četvrta osoba razvela među onima koji su bili namrgođeni. Tačnije, rezultati su pokazali da se ljudi koji na slikama izgledaju sumorno razvode 5 puta češće od onih koji su veseli.

2. Emotivni ton njihovog glasa

Pomoću kompjuterskog algoritma se može predvidjeti uspjeh braka, sa tačnošću od 79%, sa upotrebom samo ton glasova supružnika tokom međusobne komunikacije. Naučnici su analizirali razgovore od preko 100 parova koji su se našli kod psihologa, a nakon toga su 5 godina nadgledali njihov bračni status.

„Ono što kažete nije jedino što je bitno, kako kažete, takođe je isto tako bitno. Pomoću našeg istraživanja smo potvrdili da to vrijedi i za vezu para “, rekli su naučnici.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučujemo