Novo

4 dana nakon porođaja sam se pogledala u ogledalo i vrisnula: Pogledajte šta se desilo mom licu: Stidim se!

Nakon četiri dana od svog porođaja, probudila sam se ujutro i pogledala se u ogledalo, a nakon toga sam zaplakala.

Ovako započinje svoju priču Gledis Vorden koja je iz Teksasa, i koja je odjednom nakon četiri dana od svog poroda, shvatila da je njeno lice deformisano.
Moje usne su visile, jezik mi je bio otečen a obrve neravne- rekla je Gledi, i pored toga je napisala kako je prošla kroz jedan zaista težak period.
Skoro se nikako nisam slikavala i bilo mi je jako teško slikati se.

Sramila sam se gledati ljude u oči- saopštila je ona. Kako bi zaobravila na svoj izgled ona je na društvenoj mreži Insatagram pokrenula nalog koji je bio o modi, jer se tu ne bazira ne njeno lice. Ona se ustvari borila sa Belovom paralizom kako su joj doktori ustanovili.
Šta je ustvari Belova paraliza?
To je akutno oboljenje sedmog facijalnog živca.

Simptomi ove paralize nastaju akutno- obrva se spušta i bolesnik nije u mogućnosti da nabere čelo. Oko je otvoreno, ali donji kapak visi i ukoliko pokušate da ga zatvorite jabučica će krenuti prema gore, i suze će se pojaviti i preliti preko donjeg očnog kapka. Na bolesnoj strani usna će da bude opuštena, izmešu zuba i desni će se sakupljati hrana. Ova bolest ne bira pa tako može da pogodi sve starosne grupe, a najčešće se javlja osobama od petnaest do četrdeset godina.

Ono što uzrokuje zdravstveni problem jeste poremećaj u komunikaciji između mozga i mišića koji se nalaze na licu. Nakon toga dolazi do slabosti i paralize i osoba nije u mogućnosti da se nasmije ili da zatvori oko normalno. Ova bolest pogađa samo jednu stranu lica pa izgleda kao moždani udar. Nažalost ljekari ne znaju tačno kako dođe do ovog problema.

Oglasi – Advertisement