Novo

“Ne želim da se udam za Srbina, nikad to sebi ne bih uradila”: Njeno pismo je podiglo region na noge, a kad čujete zašto sve će vam biti jasno!

Ovo je pismo koje je objavljeno na popularnoj društvenoj mreži Mudrolije, a prenosimo ga u cjelosti.

“Već unaprijed znam da će me mnogi razapeti poslije ovog teksta, ali, istina zaista boli. Cijeli svoj život su me opsjedali svakakvi muškarci, ne zavaravam se da je to zato što sam ljepotica nego sam išla u tehničku školu i bilo nas je tri djevojke na cijelom spratu, to je bio prosto zakon ponude i potražnje i kliničkih hormona.

Nisam ni ja bila nikakva svetica, ali ovaj tekst nije hejt prema muškarcima, ovaj tekst je zapravo moje iskustvo.

Sve u svemu, mučila sam se, mučila, ali je vrijedilo. Radim u IZ sektoru, imam nezamislivu platu za srpske uslove, preko vikenda radim i privatnp, sama sam otplatila garsonjeru na špijunku i podigla kredit za pristojan stan koji ću da izdajem kako bi se rata kredita sama pokrivala.

Sve ostalo ulažem u poljoprivredu svojih roditelja koja izdržava ostatak moje porodice. Niko mi nikada nije ništa dao.

Zbog čega ovoliki uvod? Zbog toga što ispljuvaše neku djevojku u komentarima jer neće da se uda za Srbina. Nikad ne reci nikad, ali evo onda da kažem, možda nije nikad ali vrlo malo vremena vjerovatno da ću se udati za nekoga odavdje posebno ako je ostao u Srbiji.

Evo objasniću.

Do tada, lijepi su jedino za rekreaciju i park, ali nisu i za stan. Pozdrav iz komšiluka. Ja sam master završila u Gracu, bilo je i naših. Prosječnom Srbinu puna usta jednakosti, poštovanja žena, ali kada čuju da je neka sposobna, uspješna i radna nije im pravo. Pd mene bi se očekivalo da radim ful tajm, a onda da dođem kući, ribam, trčim oko djece, dok on zakazuje fudbal u balonu sa ortacima. A ti Tamara jednom rukom kodiraj, drugom kuhaj.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Oglasi – Advertisement