223 umrlih od korone za manje od 24 sata, situacija sve gora, prijeti nam uništenje? Svi u strahu, objavljene horor brojke!

0

Đuzepe Konte premijer Italije je potpisao dekret kojim se ograničava ulazak i izlazak, te i kretanje na teritoriji Lombardije i 14 italijanskih provincija kako bi se spriječilo veće širenje epidemije korona virusa, ovo je saopštenu na sajtu vlade.

Dekretom su obuhvaćene provincije, koje ulaze u sastav te oblasti – Pijemont, Marće, Emilija-Romanja, Veneto, uključujući Milano i Veneciju, što je veliki dio teritorije na sjeveru zemlje i djelimično u njenom centralnom dijelu.

Kako se navodi, ulazak i izlazak iz ove teritorije bit će moguć samo ako se radi o izuzetnim situacijama, na primjer iz medicinskih razloga. U karantini će biti čak 16 miliona ljudi.

Ova ograničenja će uticati i na rad različitih ustanova, naime, bit će zatvoreni muzeji i galerije kao i druga mjesta na kojima se održavaju kulturni događaji. Prije nekog vremena ruska ambasada u Rimu je upozorila da postoji mogućnost da se na sjeveru Italije uvede karantin, te su apelovali na sve državljane Rusije da pričekaju na putovanja u ovu zemlju.

Prema posljednim informacijama koje smo dobili od italijanskih vlasti, broj zaraženih od korona virusa za 24 sata je porastao za 1200, a 223 osobe su umrle. U državi Italiji ukupno je zaraženo ovim virusom 5 hiljada i 800 ljudi.

Kada ni vi ne bi bili u riziku da ste oboljeli od ovog virusa, uzdržavajte se od putovanja bilo gdje, bar neko vrijeme dok se sve ne smiri. Bez obzira na to što nije Italija ili bilo koja druga država u kojoj nema zaraženih, čak i na aerodrumu možete dobiti virus. Povedite računa da redovno perete ruke sapunom i to bar 20 sekundi.

Preporučujemo